Duurzaamheid

Duurzaam

ondernemen

Duurzaamheid zit in de genen van ons bedrijf. Op verschillende vlakken werken we aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.
In 2020 behaalden we het jaarcertificaat VOKA VN Charter Duurzaam Ondernemen.

Infrastructuur


De wasserij is voorzien van groene stroom en zuinige verlichting. 

De ultramoderne infrastructuur en de allernieuwste technologie van onze leveranciers op het gebied van water- en energierecuperatie garanderen een beperkte ecologische voetafdruk. In de loop der jaren verbruiken we 80% minder water, 60% minder elektriciteit en 75% minder gas.

Sinds 2019 maken we ook gebruik van ons eigen waterzuiveringsstation. Door deze investering zal het verbruik aan vers water met 80% dalen tot minder dan 1l per kg was. Ter vergelijking: bij traditionele wasmachines ligt het verbruik op meer dan 35l per kg was. 

 

Leveranciers en klanten


We kopen linnen met het EU Ecolabel en / of Fairtrade label via onze vaste textielleveranciers. Ook onze zeepleverancier Christeyns heeft een ISO 9001 en ISO 14001-certificering op zak en helpt ons bij het verlagen van onze ecologische voetafdruk. 

Een aantal van onze klanten behaalde ook al het ecolabel voor toerisme en recreatie, nl. De Groene Sleutel. Dit is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. 


Maak een afspraak

Transport


Door de relatief kleinere regio waarin we werken, houden we het brandstofverbruik van onze vrachtwagens beperkt. Tevens zijn de vrachtwagens ook uitgerust met Adblue, om de uitstoot van stikstofoxiden terug te dringen.

Daarnaast werken we met rolcontainers om het linnen te transporteren. De rolcontainers zijn voorzien van trekstang om de logistiek bij de klant ook zo vlot en ergonomisch mogelijk te laten verlopen.