Capaciteitsverhoging tot 8.000 bedden - 03/10/2020

Wasserij Cailliau investeert fors in tijden van Crisis


De voorbije maanden, waren bijzonder en vaak onvoorspelbaar. Last-minute boeken en last-minute annuleren en dit meegaand met de gemoedstemming van de virologen, media… en de weersverwachtingen.

De impact van het coronavirus en de overheidsmaatregelen op de horecaondernemingen is ongezien voor heel wat zaken zeer pijnlijk.

 

We zijn bij onze klanten horecazaken die de beste maanden ooit draaien en dit zijn echt wel uitzonderingen, voor andere was de schade beperkt, maar voor heel wat zaken is het nagelbijten en hopen dat de nachtmerrie snel voorbij is. Al beseffen we met z’n allen dat de komende winterperiode voor gans de sector bijzonder moeilijk wordt. 

 

Gezien meer dan 95% van ons cliënteel horeca is, voelen we aan den lijve wat onze klanten meemaken.  De recente heropflakkering van het aantal besmettingen zullen de preventieve maatregelen niet snel versoepelen en blijft het beperken van het aantal contacten nefast voor de horecasector.

Feesten en groepsreizen met meer dan 10 zijn op dit moment zo goed als onmogelijk.  Ook seminaries en het internationaal toerisme zal wellicht pas midden 2021 voorzichtig herpakken.  Op korte termijn moeten we dus vooral rekenen op de Belgische toeristen.

 

Ondanks deze onzekere toekomst, moeten we vooral verder durven te kijken. 

 

We moeten met z’n allen vooruit, hoe moeilijk het ook is.

 

In maart zouden de bouwwerken starten van onze uitbreiding, we beslisten toen echter deze investering on-hold te zetten.  De voorbije maanden hebben we beslist om de werken toch op te starten.

“In elke economiecursus staat: in tijden van crisis moet u investeren.”

 

Met Wasserij Cailliau wensen we klaar te staan voor het post-corona tijdperk.  De huidige crisis zal op langere termijn een boost geven aan het kust toerisme en de westhoek.

 

Om meer ruchtbaarheid te geven aan onze bouwwerkzaamheden werd vrijdag ll. een eerste steenlegging georganiseerd, in het bijzijn van enkele prominente gasten: burgemeester van Ieper Mevr. Emmily Talpe, Voka directeur West-Vlaanderen Dhr.  Bert Mons en provinciegouverneur West-Vlaanderen Dhr. Carl Decaluwé.